Badminton in coronatijden: update 1 augustus: mondmasker én reserveren!

 

Beste clubleden,

 

De maand juli is voorbij en we hebben wekelijks tussen de 15 en 25 leden kunnen verwelkomen om 'corona-proof' te badmintonnen. Dat is allemaal vlot verlopen; dank voor de medewerking. Intussen is er een nieuwe veiligheidsraad geweest en verstrengde maatregelen, omwille van het stijgend aantal besmettingen. Voor onze sport heeft dit tot gevolg dat we een mondmasker dragen in de sporthal op elk moment dat we NIET spelen. Dit is een lokale verplichting. Als we dat niet correct doen kan ons de toegang tot de sporthal ontzegd worden. We vragen dus om deze maatregel 100 % te volgen!

 

Dus, kom je van het veld = mondkapje op!

 

We rekenen hier echt op ieders verantwoordelijkheidsgevoel want een mondmasker draag je uiteindelijk om anderen te beschermen. We vragen uitdrukkelijk ook mét mondmasker, de afstand van 1,5 m te bewaren, bvb. op de bank of tijdens een babbeltje. Dit blijft een basisregel, naast het regelmatig ontsmetten van de handen.

 

Verder verloopt onze badmintonwerking 100 % volgens de voorgeschreven veiligheidsprotocollen van de Vlaamse overheid. Onze referentie hiervoor is de website van Sport Vlaanderen die regelmatig deze protocollen evalueert in samenwerking met de veiligheidsraad en van een update voorziet voor de hele sportsector.

 

Via deze link vind je onze aangepaste richtlijnen. Neem ze zeker nog eens door en denk er ook aan om nog steeds te reserveren als je komt spelen. Dit kan via een eenvoudig mailtje naar ons clubadres of via de lijst in de club. Reserveer gerust voor meerdere data in augustus, als je al weet wanneer je komt tenminste. Het maximale aantal spelers blijft nog steeds 50 per avond. We houden dit zeker in het oog mocht dit overschreden worden! Kom ook in sportkledij, want kleedkamers en douches zijn niet beschikbaar.

 

Geniet intussen nog van de zon en (eventuele) vakantie én hou jullie vooral gezond!

 

 

 

Het clubbestuur,

 

Roland, Henri, Sofie, Michèle, Antonia, Greet en Dimitri.